sponsoren

Albert Heijn Dokkum
Fortuin Dockum
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > route

Route Afstanden

Maandagavond 20 mei is de Hiaure route

Dan gaat de 5 km. Via Birdaarderstraatweg – Watertoren – bolwerken weer richting de Doelstien

De 10 km. gaat deze avond een extra rondje via Hiaure lopen.

en 15 km. haalt z’n extra kilometers via Hantum.

 

Dinsdagavond 21 mei  is de Wouden route

De 5 km Strobosserweg om de kooilanden via de Murmerwoudsterweg weer naar de Doelstien.

De 10 km gaat nog via de strobosserweg naar Wouterswouden en via het Damwaldsterreedsje weer terug naar Dokkum, en de 15 km gaat nog extra over de Walddyk en Kolkensloane.

 

Woensdagavond 22 mei is de Oostrum route

Dinsdagavond  gaat de 5 km. via Zuiderbolwerk en Schapedijkje over de  nieuwe brug naar de Hogedijken en  via de Bronlaan weer naar de Doelstien.

De 10 km. gaat deze avond over Oostrum, en de 15 km. loopt een extra rondje om de Kooilanden.

Muziekvereniging Oranje speelt deze avond bij de Doelstien als de deelnemers weer binnen komen.

 

Donderdagavond 23 mei wordt een extra feestelijke laatste avond omdat de deelnemers worden gevraagd gekostumeerd mee te lopen op de routes. Op deze avond word de Bruggenroute gelopen.

De 5 km loopt door het park bij Be Quick naar Zuiderschans daarna via de Birdaarderstraatweg naar de Doelstien om de welverdiende medaille in ontvangst te nemen, de 10 kilometer gaat deze avond eerst via de bolwerken en Damwaldsterreedsje en daarna ook de Zuiderschans, terwijl de 15 km. hun kilometers nog via de Kooilanden gaat halen

De Stedelijke Harmonie speelt op deze laatste avond bij de Doelstien als de deelnemers binnen komen.

 

En zoals gebruikelijk zullen er op verschillende avonden aan betalende deelnemers weer traktaties worden uitgedeeld door organisatie of middenstand.

 

Diverse scholen, verenigingen, groepen en personen nemen elk jaar weer deel aan de Avondvierdaagse. Vorig jaar mochten we op meer dan duizend deelnemers rekenen.

Wandelvereniging Dokkum stelt dit zeer op prijs en hoopt dit jaar ook weer te mogen rekenen op een groot aantal enthousiaste deelnemers!