sponsoren

Albert Heijn Dokkum
Fortuin Dockum
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > avond4daagse dokkum

Avond4daagse Dokkum

De Dokkumer avondvierdaagse.

De avondvierdaagse van Dokkum wordt elk jaar enthousiast georganiseerd door een groep vrijwilligers.

Deze lange traditie werd in de jaren '50 al door wandelvereiniging de Granaat, onder auspiciën van de NNWB voor de eerste maal georganiseerd. In die jaren was het een bekende vereniging, maar door gebrek aan kader ging een kleine commissie verder met de organisatie. Van daaruit werd door een paar actieve wandelaars in 1958 de w.s.v. "Diesel" opgericht. Zij verleenden hun medewerking aan de commissie, zodat de vierdaagse voor Dokkum niet verloren zou gaan en in 1966 werd dit aan hen overgedragen.

In 1973 werd de naam veranderd in de huidige naam wandelvereniging Dokkum, waarvan het bestuur een commissie heeft gevormd die de 4-daagse, samen met een groep deskundig opgeleide Medewerkers. Enkelen van hen hebben hun sporen al vele jaren verdiend; variërend van 5 tot 60 jaar ervaring.

Elk jaar proberen deze medewerkers er weer een geslaagde 4-daagse van te maken, met onder andere de traktatie van de kinderen, en natuurlijk niet te vergeten "de bonte slotavond", waar een ieder verkleed mag komen om zo hun welverdiende medaille op te halen.